Vi er alltid på utkikk etter å kjøpe brukt IT-utstyr

Vi er alltid på utkikk etter å kjøpe brukt IT-utstyr : Greentech

Greentech er Nordens største leverandør av resirkulert IT-utstyr.

Det som er utrangert for deg er kanskje godt nok for andre. Greentech er Nordens største leverandør av resirkulert IT-utstyr. Selskapet har hovedkontor i Sandefjord, samt lokasjoner i Sverige og Danmark.

Alt slettes forsvarlig

Når vi kjøper brukt IT-utstyr som vi kan selge videre vil alle kostnader relatert til sletting av data og registrering av utstyr dekkes av Greentech. Alt utstyr som har lagringsmedia slettes forsvarlig gradert til «hemmelig» fra Det Norske Forsvaret og «Top Secret» fra The USA Departement of Defence (USA DoD).

Alle maskiner får eget slettesertifikat

Verktøyet som benyttes er den verdensledende programvaren Blancco Expert Erasure V4.10. Alle maskiner som slettes får et eget slettesertifikat. Det samme gjelder også enkeltstående harddisker som er en del av returavtalen. Slettesertifikatet linkes til harddisken med serienummer.

Der hvor maskinene er i så dårlig forfatning at de ikke kan videreselges, vil Greentech fjerne alle lagringsmedier. Harddisk, eventuelle DVD plater, minnekort fra minnekortleser og eventuelle SIM-kort. Resten blir gjenvunnet via våre miljøsertifiserte partnere Norsirk og Stena Miljø.

Asset Management Solution (AMS)

Alle avtalepartnere får egen pålogging gjennom AMS, hvor de kan følge med på hvilket utstyr som er mottatt, sortert, slettet, destruert og solgt. Denne løsningen er tilgjengelig 24/7/365.

Rutiner for henting av brukt utstyr

Som partner av Greentech vil det være enkle rutiner for henting av brukt utstyr. En e-post til vår logistikkavdeling med beskrivelse av hvor mange paller som skal hentes, samt hvilken lokasjon utstyret står på er nok til å avhende dette på en trygg måte.

Hvilket utstyr tar vi imot

Vi tar imot brukt IKT utstyr som:

  • Bærbare og stasjonære maskiner
  • Nettbrett
  • Skjermer
  • Mobiler
  • Videokonferanseutstyr
  • Prosjektorer
  • Servere
  • Harddisker
  • Tilleggsutstyr som tastatur, mus, mikrofon, etc.

Miljørapport

Greentech er en ansvarsbevisst aktør i det nordiske markedet. Vi knytter til oss ansvarsbevisste partnere og den forretningen vi gjør sammen påvirker miljøet vesentlig i form av reduserte utslipp av klimagasser, omfattende ombruk av IT-utstyr, og ikke minst gjenvinning av ressurser fra produktene som gjenvinnes. For en liten sum kan våre partnere kjøpe Greentechs miljørapport, som er en oversikt over den direkte påvirkning til miljøet partneren har hatt ved innlevering av brukt IKT-utstyr forrige år. Rapport kan også leveres kvartalsvis ved behov.

Hva er viktig å tenke på

Sikkerhet

Ingen ønsker data på avveie og Greentech har kvalitetssikrede rutiner og autorisert personale som sletter data i sikkerhetssoner med begrenset og bevoktet tilgang. Siden vi startet i 2000 har vi ikke hatt en eneste datalekkasje – og slik skal det fortsette å være. Greentech er ledende på sertifisert sletting av data i Norden. Ikke bare på PC, men også på smartphones og nettbrett. Oppgradering til Låsbare bur med og uten GPS tracking for utstyr som partner ønsker ekstra sikkerhet over

Miljø

IKT-industrien har like stort CO2 utslipp som hele verdens flytrafikk. På tross av dette velger mer enn 50 % av alle bedrifter å kaste IT-utstyret kontra å selge det til vår bransje. For hver eneste datamaskin Greentech mottar og selger videre, sparer vi sammen miljøet for 700 kg CO2. Det er utslippet for produksjon av én ny datamaskin.

Økonomi

Salg av brukt IT-utstyr gir store økonomiske inntekter. Nedskrevet IT-utstyr har fortsatt en god bruksverdi for andrehånds brukere. I tillegg gir det en betydelig økonomisk gevinst enten som innbytte eller delbetaling av nytt utstyr hos Greentech. En brukt datamaskin kan utgjøre så mye som 20 % rabatt. Normal «innbyttepris» er ca. kr. 1.000,- for en 3 år gammel bedrifts-PC, inkludert vår «End of life»- tjeneste. Vi har to kompensasjonsløsninger – Prosentvis sum av salgsvare, eller forhåndsdefinert pris per modell. Da må vi nødvendigvis i forkant ha oversikt over modell og antall. Kun videresalgsbare modeller blir kompensert.

Tilbake til Forsiden Tilbake til Nyheter