Sjumilssteg for kunder og klima!

Greentech blir nå en del av Foxway Group. Selskapene utfyller hverandre og sammen kan vi ta sjumilssteget for å realisere gevinster både for kunder og klima. Vi blir nå en global «onestopshop» for livsløpshåndtering av IT-utstyr.

Så hva betyr dette for deg som kunde?

Vi vil fortsette å levere de gode løsningene lokalt som vi alltid har gjort, men vi blir også store nok til å kunne hjelpe våre globale kunder. Så eneste forskjellen våre kunder og partnere vil merke er at vi blir flere og har mer å tilby innen bærekraftig IT.

«Avtaler og organisasjonsnummer består, og de hyggelige folka står fortsatt klare til å yte ypperlig grønn service. Dette er virkelig gode nyheter for våre kunder og partnere, og for miljøet.»

Salgsdirektør Lasse Mørk-Andersen


Pressemelding

Foxway kjøper Greentech: Vil kutte utslipp og spår det endelige gjennombruddet for sirkulærøkonomien i IT-bransjen som global «onestopshop» for livsløpshåndtering av IT-utstyr.

– Sirkulærøkonomien er på full fart inn også i IT-bransjen. Koronapandemien har fått flere virksomheter til å gå gjennom kostnadene sine, og vi opplever et sterkere miljøfokus som ikke blir mindre etter FN siste klimarapport. Sammen kan vi ta sjumilssteg for å realisere gevinster både for kunder og klima, sier Greentech-grunder Steinar Aune som blir administrerende direktør i den norske delen av selskapet.

Med en omsetning på 300 millioner EURO og mer enn 700 ansatte fordelt på kontorer i blant annet Norden, Tyskland og Spania, er Foxway det ledende selskapet innen sirkulær-IT globalt. I Norge er Greentech siden tilbakekjøpet fra Arrow i 2019 blitt det største selskapet innen sikker håndtering og videresalg av brukt IT-utstyr. I 2020 omsatte Greentech for 105 MNOK med et solid positivt resultat.

Oppkjøpet innebærer at de rundt 70 ansatte i de to selskapene i Norge snarest mulig flytter sammen i Greentechs lokaler ved E18 og Torp Lufthavn i Sandefjord.

– Foxway er en global aktør med en bred kundeportefølje innen «PC som en tjeneste», også kalt DaaS. (Device as a Service), mens Greentech har spisskompetanse på sikker avhending og videresalg. Dermed får kundene våre en fleksibel IT-løsning der de hele tiden kan ha akkurat det utstyret de trenger, samtidig som vi sammen kan realisere restverdien på det de bytter ut, og spare miljøet for unødvendig produksjon av nye enheter, sier Martin Backman, CEO i Foxway Group.

I praksis foregår det slik at Foxway leverer nye maskiner, tanket og klare for alle virksomhetens systemer, for så å sikre en korrekt avhending ved endt livsløp av enheten. Greentech har personell med sikkerhetsgodkjenning for sletting av sensitivt innhold, samt en etablert markedsplass for lokalt videresalg både til bedrifter og privatpersoner.

– Dette er en modell vi nå kan ta ut i alle våre markeder i Europa. Selskapene kompletter hverandre, og derfor er oppkjøpet riktig og viktig for vår ambisjon om en mer bærekraftig IT-industri, sier Martin Backman.

Ifølge Framtiden i våre hender innebærer produksjonen av en enkelt laptop et utslipp på rundt 500 kg CO2. En stasjonær PC med skjerm krever det dobbelte. Økt gjenbruk innebærer derfor potensielt store utslippskutt.

– Vi er på et vippepunkt nå, der vi på sett og vis har fått drahjelp av den globale mangelen på mikrochiper og koronaens transportforsinkelser, som har tvunget flere aktører til å tenke nytt. Vi har store offentlige og private kunder som nå opplever at det er vanskelig å få tak i nytt utstyr, og har kommet inn i livsløpshåndteringen den veien. Det har vist seg god butikk for oss, for virksomheter som kan hente ut restverdien på IT-utstyret sitt og kjøpere som får fullgode maskiner med garanti til en lavere pris, sier Steinar Aune.

For mer informasjon, kontakt:

Martin Backman, Chief Executive Officer, Foxway Group
martin.backman@foxway.com
+46 708 644222

Steinar Aune, gründer og daglig leder i Greentech
steinar.aune@greentech.no
+47 90 55 49 09

Om Foxway

 • Etablert i 2009 som XlInc Nordic
 • Skiftet navn til Foxway i 2020 etter en rekke strategiske oppkjøp i flere europeiske markeder.
 • Offentliggjorde i mai 2021 kjøpet av det tyske recommerce-selskapet Flip4 GmbH som gir tilgang til det største markedet i Europa.
 • 700 ansatte fordelt på kontorer i blant annet Norden, Tyskland og Spania
 • Omsetning 2020: 300 millioner EURO

Om Greentech

 • Historie tilbake til 1995 og kjølvannet av Lillehammer-OL, da noen av de største medlemmene i Birkebeinerlauget (DNB, Norsk Hydro, Telenor og Veidekke) ble enige om å etablere et nytt selskap for å håndtere deres utrangerte utstyr: Telenor Miljø.
 • Byttet navn til Greentech i 2000.
 • Kjøpt opp av det amerikanske Fortune 500-selskapet Arrow Electronics i 2013.
 • Gründer Steinar Aune kjøpte selskapet tilbake fra Arrow Electronics i 2019, reintroduserte samtidig Greentech-navnet og kjøpte senere konkurrenten Alternativ Data.
 • 30 ansatte
 • Konsolidert omsetning 2020: NOK 105 millioner
Tilbake til Forsiden Tilbake til Aktuelt